Kul att så många kom till mötet. Stort tack till våra föreläsare och brandmän Kul att så många kom till mötet. Stort tack till våra föreläsare och brandmän

Informationsmötet den 28 januari 2015

Ett drygt 40-tal medlemmar ställde upp på vårt informationsmöte - det första av detta slag på flera år.
Mötet blev uppskattat och man såg gärna att det ordnas fler möten i fortsättningen.

 

Styrelsen och våra kontaktombud hade stora ambitioner så det blev ett späckat program.  Frågorna var många och tiden för kort så vi inte hann med allt som vi hade planerat.
   Men vi många fick lite att tänka på, vi har rapporter om medlemmar som skyndade sig hem för att ruska på brandsläckaren, prova brandvarnaren, bestämma sig för att köpa brandfiltar, rapporterna om detta strömmar in. Mer om detta kan du läsa HÄR.
   Kontaktombuden kommer närmaste tiden går runt och ta in olika uppgifter samt informera om flera om de ämnen vi inte hann med. Du får då möjlighet att ställa frågor som du inte fick svar på.
Kom gärna med idéer till teman du vill diskutera.

 

Ett stort tack till våra gäster

Vår inbjudna gäster Michael Mc Carthy, trygghetssamordnare från Södertälje, berättade med support från vår egen kontaktsamordnare för grannsamverkan ,Ullis Holmgren, vad som fungerar bäst när det gäller grannsamverkan.
"Den bästa grejen är att man hjälps åt med att vara uppmärksamma och nyfikna på okända besökare samt att man håller god kontakt med sina grannar" menade Michael. Larm och skyltar fick inte lika höga poäng men det konstaterades att många olika åtgärder tillsammans hindrar skadegörelse och inbrott. KLICKA här för att läsa mer om grannsamverkan

Lennart Meijer från Södertörns Brandförsvarsförbund kom tillsammans med 5 brandmän från Botkyrka och berättade om vad snabba brandförlopp kan ställa till med. Två av grabbarna var med och släckte och hade egna erfarenheter från radhusbränder i våra grannföreningar, bl.a på Kantarellstigen och Bistigen på 80-talet.
   Vi fick mångal tips om hur vi skall skydda oss mot brand både i hemmet, på våra altaner och i garage -och förråd. Köket och spisen där vi så ofta uppehåller oss fick särskild uppmärksamhet och en majoritet av deltagarna var intresserade av att få sina imkanaler och köksfläkten rengjorda. Det var 12 år sedan vi hade en storgenomgång av inkanalerna så det börjar bli dags. Rekommenderad rengöring är var fjärde år.

Salem har en ny säkerhetssamordnare Victoria Skynäs som vi kommer att få träffa mer i liknande sammanhand som detta. Viktoria arbetar också på Södertörns Brandförsvarsförbund.
   Det finns mycket information på webben när det gäller skydd av dig, din familj och ditt hem. Du hittar massor av information och du hitta även filmer och webbkurser. Gå gärna igenom materialet och filmerna tillsammans med hela familjen, dina äldre släktingar och ta gärna med din granne om du vet att denne inta har tillgång till internet - lycka till!

Vi kommer att fylla på sidan med fler länkar.  >KLICKA HÄR>


Ny sida SÄKERT HEMMA har introducerats efter informationsmötet 28/1. Vi hoppas du kan få lite nytta av den informationen.

Lång lördag för några tappra . Men fint blir det. Lång lördag för några tappra . Men fint blir det.

Höststädningen den 11 oktober
Ett stort tack till alla som ställde upp i det underbara höstvädret!
Äntligen, efter många års diskussioner och turer tog årets städansvariga det häftiga initiativet till att göra om våra sandlådor.
< läs mer<